Logo SusipažinkimeVestuvių planavimasVestuvės užsienyje

Pasiruošimas vestuvėms, kai lieka 6-9 mėnesiai

Vestuvių planavimas     2019-08-09



Pasiruošimas vestuvėms, kai lieka 6-9 mėnesiai


Jei vestuves pradėjote planuoti likus metams iki šventės, vadinasi likus 9 mėnesiams, jau turėjote nuveikti išties nemažai darbų, apie kuriuos rašėme straipsnyje 9-12 mėnesiai iki vestuvių. Na, o kas po to? Ką daryti kai data jau išrinkta, vestuvių vieta užrezervuota, fotografas bei operatorius užsakyti?

Ką daryti likus 6-9 mėnesiams iki vestuvių?

Likus 6-9 mėnesiams iki didžiosios dienos, Jums reikėtų pradėti galvoti, kokia gi bus vestuvių tema bei vyraujančios spalvos. Tai geriausias metas išsigryninti mintis, idėjas ir suprasti, ko iš tiesų norite.

Taip pat tai tinkamiausias laikas pradėti ragauti ir nuspręsti, kas tieks maistą bei gėrimus. Jeigu Jūsų pasirinktoje šventės vietoje nėra maisto tiekėjo – apsilankykite pas tuos, kuriuos norėtumėte pasamdyti. Paragaukite jų siūlomo maisto ir nutarkite ar tikrai būtent tokios skonių paletės norite ant vestuvių stalo. Na, o jei maistas tiekiamas vietoje – surenkite degustaciją su kuo daugiau patiekalų. Tada nuspręsite, kurie bus tinkami Jūsų šventei, o kurie turėtų atkristi iš sąrašo. Rinkitės tai, kas išties Jums labai skanu!

Nuotakos, likus maždaug 6 mėnesiams iki šventės, turėtų pradėti matuotis sukneles: apsilankykite nuomos salonuose arba susitikite su keletu dizainerių. Jei įsivaizduojate, ko norite, pats metas imtis konkrečių ir apčiuopiamų darbų. Net jei nuspręsite siūtis suknelę, galite apsilankyti keliuose salonuose pažiūrėti, kaip Jums tinka vienas ar kitas modelis.

Pradėkite galvoti apie muziką... Pasiklausykite kelių grupių įrašų, pagalvokite, kas galėtų didžėjauti, kai prasidės šokiai. Jei dar neturite vedėjo, metas išsirinkti ir jį! Šiais laikais, vedėjai, dažnai bendradarbiauja su muzikantais ar didžėjais, todėl išsirinkę vedėją, tikėtina, jog priedu gausite ir muzikinę dalį. Na, o kalbant apie vedėjus, reikėtų pabrėžti, jog šis asmuo turi Jums nuoširdžiai patikti, Jūs turite juoktis iš jo sąmojų ir besąlygiškai pasitikėti jo darbu. Kuomet rasite tą vienintelį vedėja – rezervuokite jį išsirinktai datai. Taip pat nepamirškite visko išsiaiškinti apie techniką – kiek jie turės savo bei kiek reikės pasirūpinti patiems. Aptarkite kiekvieną laidelį bei prailgintuvą!

Jei dar nesumokėjote avanso fotografui bei operatoriui – metas tai padaryti! Galbūt jau esate tvirtai nusprendę, kas įamžins svarbiausias akimirkas... Tuomet negaiškite laiko ir pasirašykite sutartį, kad vėliau, nebūtų nemalonių netikėtumų, kuomet paaiškėja, jog mėgstamas profesionalas – jau užsakytas.

Išsirinkite liudininkus, pamerges ir pabrolius, jei planuojate turėti pulką. Vis dažniau atsisakoma turėti pulką, tačiau jei to trokštate – pirmyn! Na ir taip pat, gerai apgalvokite, kas turėtų būti Jūsų santuokos liudininkai... Išsirinkite tuos žmones, kurie Jums tikrai yra santuokos ir meilės pavyzdys, Jus įkvepia jų požiūris į šeimyninį gyvenimą.

Pagalvokite apie savo vestuvinių įvaizdį. Pasidomėkite grožio specialistais: vizažiste, plaukų stiliste, kosmetologe ir t. t. Juk vestuvių dieną, nuotaka turi atrodyti tobulai nuo galvos iki pirštų galiukų! Taip pat pabrėžiame, jog prieš vestuves, būtinai išbandykite bandomąjį makiažą bei šukuoseną. Tikrai nepasigailėsite! Taip būsite tikra, jog būtent taip norite atrodyti didžiąją dieną.

Jei jau turite tvirtą nuomonę, kokia turi būti vestuvių suknelė, o galbūt ją jau turite, atėjau laikas išsirinkti aksesuarus: auskarus, nuometą, plaukų papuošalus, aukštakulnius ir kt. Renkantis šias detales, rekomenduojama tartis su dizaineriu, kuriančiu suknelę arba nuomos punkto darbuotoja.

Pagalvokite apie kitas pramogas: momentinį fotoaparatą, ugnies ar ledo šou, fejerverkus, milžinišką Jenga žaidimą ir t. t. Apsvarstykite, kada to norėtumėte, kiek laiko ir pinigų tam skirti.

Užsakykite nakvynę svečiams, atvykstantiems iš tolimesnių vietų, o jei šventė be nakvynės, apgalvokite kaip saugiai parvežti svečius namo, jei jie bus išgėrę. Galbūt vertėtų nuomotis autobusiuką?

Apsilankykite keliose kepyklose ir išragaukite vestuvinius tortus. Pasidarykite skanią dieną – paragaukite po gabaliuką kiekvieno siūlomo torto, kiekvienoje kepykloje! Skirkite jiems balus – tuomet bus lengviau nuspręsti, kuris buvo skaniausias ir geidžiamiausias vestuvių dieną.

Taip pat atėjo metas apgalvoti jaunikio įvaizdį – pasimatuokite keletą kostiumų ar smokingų. Nebūtina derinti vienas prie kito, nors, natūralu, jog priderintas būtų gražiau nuotraukose. Nors tai ne visuomet pasiteisina 100 %.

Suraskite ir rezervuokite dekoro elementus: gėles, staltieses, kėdžių apvalkalus, žvakides ir kt. Žinoma, geriausia, jei tuo pasirūpins dekoratorė ar floristė, tačiau jei neplanuojate jų samdyti, tuomet šis darbas atitenka Jums.

Na ir galiausiai, likus pusei metų, reikėtų apgalvoti kvietimus – jų dizainą, tekstą ir pradėti juos siuntinėti svečiams.


Tai buvo sekantys darbai, kuriuos verta padaryti likus bent pusei metų iki Jūsų vestuvių. Na, o sekančius darbus aptarsime kitoje dalyje.




Visi įrašai
Samanta Ilonytė
Samanta Ilonytė
Vedy.lt tinklaraščio rašytoja
ilonyte1997@gmail.com
Grįžti į vedy.lt