Logo SusipažinkimeVestuvių planavimasVestuvės užsienyje

Idea Mallorca: „Atsargiai norėkite, nes su mumis visi norai pildosi!”

Vestuvės užsienyje     2019-10-02



Idea Mallorca: „Atsargiai norėkite, nes su mumis visi norai pildosi!”


Idea Mallorca yra vestuvių planuotojų komanda, įsikūrusi Ispanijos saloje, Maljorkoje. Vestuvės yra šios komandos aistra: nuo poros pasitikimo oro uoste iki sugrįžimo, įžadų atnaujinimui. Ne tik vestuvės, bet ir bet kuri Jūsų šventė – gimtadienis, sužadėtuvės, mergvakaris / bernvakaris – gali tapti nepaprastu nuotykiu. Tereikia garsiai ištarti: „Mano idėja – Maljorka!“



Taigi, šiandien kalbiname Idea Mallorca įkūrėją Eriką Zuikę, kuri mums mielai papasakojo apie vestuvių organizavimą nuostabioje vietoje – Maljorkoje.



Nuo ko reikėtų pradėti sužadėtiniams, planuojantiems tuoktis užsienyje? Kokie pirmieji darbai?


Vestuvių organizatorius gali patarti, pasiūlyti alternatyvas ir idėjas, o be to, jis atliks ir visą „juodą darbą“ – paruoš ir suderins sutartis, terminus ir kainas, surinks informaciją, pasirūpins dekoracijomis ir kt. Visgi, kad ir kiek daug begali padaryti vestuvių organizatorius, jis pačios vestuvių idėjos nesukurs – tai malonus darbas, kuris atitenka jaunavedžiams. Pajusti tai, ko norite iš tikrųjų, reikia laiko ir trupučio pastangų. Nebijokite, šis procesas tikrai malonus, o planavimas iš anksto leis išvengti streso dėl neapsisprendimo. Taigi, pirmasis žingsnis, rengiantis prie altoriaus eiti svečioje šalyje, yra vestuvių organizatoriaus paieškos. Atradę tuos žmones, kurių požiūris į vestuves atitinka jūsiškį, nebijokite klausti ir domėtis – jie pateiks visą reikalingą informaciją, o tada beliks viską apgalvoti ir priimti sprendimus. Neskubėkite rinktis ir nedvejokite dėl savo pasirinkimų. Visada svarbu pajusti, ko trokšta širdis – juk vestuvės nėra gimtadienis, kurį galite švęsti kasmet!



Kaip vyksta vestuvių planavimas užsienyje?



Dažnai įsivaizduojama, kad vestuvių organizatorius nori primesti savo scenarijų, tačiau, iš tiesų, jis yra pasiruošęs padėti surengti šventę tokią, kokios nori pora. Nebijokite dalintis mintimis ir idėjomis – bendraukite nuoširdžiai, nes kartu siekiate to paties tikslo. Paprastai bendravimas tarp jaunavedžių ir vestuvių organizatoriaus prasideda nuo užklausos, kurioje turėtų būti atskleidžiami bent jau minimalūs poreikiai šventei: kiek svečių numatoma kviesti, kiek dienų švęsite, kada preliminariai planuojate savo šventę ir pan. Kai kurie jaunavedžiai klysta galvodami, kad reikia rūpintis tik kaina – į neapibrėžtus klausimus apie kainą vestuvių organizatorius ar planuotojas, nesvarbu jis rengia vestuves užsienyje ar Lietuvoje, dažnai atsako procentine išraiška. O tai savo šventės sąmatos negalintiems paruošti jaunavedžiams nieko nereiškia ir jie ieško to, kas pasiūlo mažiausią kainą – taip dažniausiai ir kyla nusivylimas organizatorių paslaugomis. Trumpai sakant, norėdami sulaukti kokybiško atsakymo, į užklausą įdėkite kuo daugiau savo šventės detalių. Jei pradiniame etape jaunavedžiai ir organizatorius sutaria, toliau vyksta detalaus šventės scenarijaus derinimas, jaunavedžiai priima sprendimus dėl maisto, gėrimų, pramogų ir kt. Bendravimas vyksta pasirinktu būdu: galima bendrauti video skambučiais, telefonu, el. paštu arba susitikti (visą žiemą Erika praleidžia Lietuvoje). Tai labai malonus procesas, nes patiems jauniesiems jau nereikia rūpintis nei paieškomis, nei sutartimis – tik rinktis tai, kas patinka labiausiai. Vestuvės užsienyje nėra toks didelis „baubas“, kaip kad galėtų pasirodyti, tačiau svarbu vestuvės pradėti planuoti kuo anksčiau: idealu – prieš metus.



Kuo skiriasi vestuvės Lietuvoje ir užsienyje? Ką jaunieji daro kitaip nei darytų Lietuvoje?



Vestuvės užsienyje vilioja daugybę porų. Romantiški vaizdai, egzotiškas maistas ir netradicinės pramogos, galimybė nustebinti save ir brangius žmones – visa tai, ką bent kartą tikrai matėte romantiniuose filmuose, gali tapti realybe. Jaudulys dėl oro sąlygų, visiems pažįstamos vietos ir dilema, kurias nematytas tetules pakviesti? Pamirškite visa tai ir kelkite sparnus į Maljorką! Čia laukia nuostabi aplinka, puikios nuotraukos ir nepamirštami gyvenimo įspūdžiai.



Kokius dokumentus būtina sutvarkyti tuokiantis užsienyje ir kokius svarbiausius formalumus reikia atlikti Lietuvoje, kad santuoka įsigaliotų?


Maljorkoje bažnyčios palaiminta santuoka, tiek religine, tiek teisine prasme, galios Lietuvoje bei užsienyje. Tai puikus pasirinkimas, kartu ir tradicinis, ir kiek kitoks nei įprasta.


TEISIŠKAI GALIOJANČIAI SANTUOKAI REIKĖS:

•  Išsiimti Krikšto liudijimų kopijas iš bažnyčios, kurioje buvote krikštyti;

• Dokumento, liudijančio, kad nesate susituokęs(-usi). Jis išduodamas parapijos, kurioje buvote krikštytas bažnyčioje;

•  Pažymėjimo apie baigtus jaunavedžių kursus;

•  Reikalingas vyskupo leidimas santuokai.




Kaip tinkamai išsirinkti vietą ceremonijai?



Pirmiausia reikia nuspręsti, kokios santuokos nori pora. Ar teisiškai galiojančios ar simbolinės. Teisiškai galiojanti santuoka galima tik bažnyčioje, tad visi pasirinkimai gamtoje atkrenta ir atvirkščiai. Dažnai ceremonijos vietą deriname prie vietos, kur vyks vakarinė dalis, kad atstumas keliauti, būtų kuo mažesnis.



Kiek daugmaž kainuoja vestuvės Ispanijoje (vidurkis)?



Kiekviena šventė – kitokia, todėl vienos kainos negalima įvardinti nei vestuvėms Lietuvoje, nei vestuvėms bet kuriame kitame pasaulio kampelyje. Savo šventei renkantis saulėtąją Ispanijos salą, norint įvertinti vestuvių kainą, pirmiausia reikėtų apibrėžti lūkesčius – pagalvoti ne apie vietą, o apie tai, kiek svečių norite pakviesti, kokių norėtumėte pramogų ir kt. Susikūrus savo šventės koncepciją, įvertinti šventės kainą bus paprasta – pagal užklausą vestuvių organizatoriai pateiks savo pasiūlymus, idėjas ir alternatyvas. Renkantis protingai, vestuvės užsienyje kainuoja tiek pat, kiek ir Lietuvoje ir mažiau. Paslaptis yra tai, kad vestuvės užsienyje nekainuoja brangiau – šis mitas gyvena tik nuotakų diskusijose, kai bijoma išmėginti naujoves.



Kuo pasirūpinate Jūs ir kuo tenka pasirūpinti pačiai porai?


Dėl savo klientų esame pasiruošę sulaužyti visus vestuvių mitus ir stereotipus, ieškoti alternatyvių, kitokių sprendimų ir išpildyti kiekvieną idėją! Suderinsime šventės planą ir pasirūpinsime jo įgyvendinimu. Užsakysime reikalingas paslaugas. Šventės dieną pasirūpinsime visomis reikiamomis detalėmis.



Papasakokite, kaip atrodo Jūsų sukurta tradicinė vestuvių šventė Maljorkoje?



Santuokos ceremonija gamtoje bus simbolinė, tačiau jausmai tikri, o popieriai meilei visais laikais nebuvo kliūtimi – juos lengva susitvarkyti iki arba po šventės Maljorkoje, grįžus į gimtinę. Jei vienas iš jaunavedžių yra katalikų tikėjimo, tuomet santuoka galima bažnyčioje, o jei bent vienas – stačiatikis, šventė galima cerkvėje. Tiek religine, tiek teisine prasme santuoka galios visame pasaulyje.

Mes visada rekomenduojame ypatingoms atostogoms rinktis privačią Ispanišką vilą. Tai kokybiško poilsio garantas, nes čia galėsite ilsėtis taip, kaip mėgstate – su garsia muzika arba visiškoje ramybėje. Be to, didesnėms draugų kompanijoms ar keliaujantiems su visa šeima apsistoti viloje bus daug patogiau – visi būsite drauge, todėl nereikės gaišti laiko norint surinkti kompaniją smagiai pramogai! Kai kurios vilos talpina iki keturiasdešimt asmenų.

Maljorka gausi magiškų kampelių, kuriuose galite įamžinti savo meilę, todėl po ceremonijos, siūlytume pasivažinėti po gražiausias salos vietas, pasifotografuoti, turiningai praleisti dieną. Na, o vakare, grįžti į vilą, kur Jūsų lauks dekoracijomis puošta vila ir šventinė vakarienė. Ispaniška vila yra tiesiog idealus pasirinkimas tiems, kas tikrai nusiteikę pašėlti. Tai puiki vieta išskirtinių vestuvių šventei.

Poroms, kurios Maljorkoje lemtingąjį TAIP nori ištarti tik dviese, paruošime nepamirštamą romantišką vakarienę dviems, pikniko stiliumi. Tai nauja, originali idėja, kuri patiks norinčioms pabėgti nuo standartų poroms.



Idea Mallorca komandos patarimas – idealus metas lietuviams tuoktis Maljorkoje yra gegužė ir birželis, kai visa sala žydi ir skendi žalumoje. Tačiau tada jūros vanduo vėsesnis. Puikus metas, čia, švęsti vestuves ir rugsėjis bei spalis, tik žydėjimo mažiau, bet vanduo pasakiškai šiltas. Liepą vidudienį tikrai sunku tverti karštį. Rugpjūčio pabaigoje kiek lengviau, nors temperatūra kasdien siekia apie +33 °C. Tiems, kurie nepakelia karščio, rekomenduojama šių mėnesių atsisakyti. Pačios palankiausios vilų kainos yra balandžio / spalio mėnesiai.


Turime įspėti – atsargiai norėkite, nes su mumis visi norai pildosi! Pasidalinkite savo mintimis – mes norime susipažinti ir padėti įgyvendinti Jūsų svajonę. Drauge tai bus paprasta ir smagu!






Visi įrašai
Samanta Ilonytė
Samanta Ilonytė
Vedy.lt tinklaraščio rašytoja
ilonyte1997@gmail.com
Grįžti į vedy.lt