Logo SusipažinkimeVestuvių planavimasVestuvės užsienyje

3 mėnesiai iki vestuvių! Kokie darbai Jūsų laukia?

Vestuvių planavimas     2019-09-27



3 mėnesiai iki vestuvių! Kokie darbai Jūsų laukia?


Kaip bėga laikas... Atrodo dar vakar kūrėte svečių sąrašą, derinote viską su fotografais ir vedėjais, o dabar lieka vos 3 mėnesiai iki didžiosios šventės, kuomet vienas kitam ištarsite lemtingąjį TAIP. Nors svarbiausi darbeliai jau padaryti, vis dėlto dar yra keletas dalykų, kuriais reikia pasirūpinti...

3 mėnesiai iki vestuvių

Likus 1-3 mėnesiams iki vestuvių, Jums jau turėjo atsakyti visi svečiai dėl dalyvavimo šventėje. Jei taip jau nutiko, atėjo laikas sudaryti galutinį svečių sąrašą. Tuomet galėsite užsakyti konkretų skaičių maisto. Na, o jei vis dėlto, dėdė Jonas ar draugas Tomas, dar neatsakė į pakvietimą, parašykite jam ir paklauskite – dalyvaus ar ne.

Su šventės vedėju patvirtinkite šventės programą, žaidimus ir kitus užsiėmimus. Nepamirškite palikti ir šiek tiek laisvo laiko, kad galėtumėte pabendrauti su svečiais, o ir šie turėtų kada atsipūsti.

Jei dar neužsisakėte vestuvinių žiedų, dabar būtinai tai padarykite ir nutarkite iki kada jie privalo būti paruošti. Pasilikite laiko korekcijoms. Taip pat sugalvokite ką graviruosite ant žiedų.

Suderinkite galutinį meniu su maisto tiekėjais. Paminėkite galutinį svečių skaičių. Nepamirškite užsakyti maisto ne tik svečiams, bet ir dirbantiems šventėje (fotografui, vedėjui, operatoriui ir t. t.)

Jei ketinate po ceremonijos mėtyti žiedlapius, užsisakykite juos pas floristą. Taip pat būtinai užsisakykite nuotakos puokštę. Visus savo lūkesčius aptarkite su specialistu.

Pasimatuokite suknelę ir atlikite paskutinius pakeitimus, primatavimus. Taip pat vyrui reikėtų pasimatuoti kostiumą, išsirinkti kokius marškinius dėvės bei kokius aksesuarus rinksis – varlytę, kaklaraištį, liemenę, kaklaskarę, butonjerę?

Jei jau nusprendėte kur vyksite kopinėti medaus, nusipirkite kelionę. Pradėkite po truputį planuoti ir ją.

Įsigykite svečių knygą arba apsvarstykite kitus palinkėjimų įamžinimo būdus – galbūt nufilmuoti, o gal nufotografuoti?

Taip pat užsisakykite svečių korteles, stalo numerius, meniu ir kitas spaudos priemones, kurių prireiks vestuvių dieną.

1 mėnuo iki vestuvių


Sugalvokite dovanas tėvams – padėkokite jiems už tai, kad jie Jus atvedė iki šios stebuklingos dienos, kad lydėjo gyvenimo keliu...

Pasitikslinkite su šventės vietos atstovais, ar viskas pagal planą, niekas nesikeičia. Išsiaiškinkite ar vienas kitą supratote teisingai: ar išties leidžia šaudyti fejeverkus vidurnaktį ar daryti ugnies šou lauke?

Taip pat jei dar to nepadarėte, apgalvokite ką darysite vidurnaktį? Fejerverkai, ugnies šou, ledo šou, gintaro dulkės, LED balionai, šampano piramidė ir t. t. Variantų begalė, o fantazijai ribų nėra...

Paprašykite artimųjų, kad pasiruoštų tostą šventės dieną, kad tai nebūtų netikėta. Nors pabrėžiame, jog tai daryti nebūtina, tačiau išties malonu išgirsti šiltus žodžius iš mylimiausių žmonių lūpų...

Nuspręskite kada galite švęsti mergvakarį / bernvakarį. Artėja metas paūžti paskutinį kartą kaip viengungiui/ei!

Pasirūpinkite apatiniu trikotažu vestuvių dienai ir nakčiai. Taip pat įsigykite baltą chalatėlį pasiruošimo fotosesijai. Nuotraukos bus išties įspūdingos! Tai ypatinga diena ir naktis, todėl turite jaustis patogiai, ir gražiai...

Jei šventė truks dvi dienas, apgalvokite ką rengsitės antrąją dieną.

2 savaitės iki vestuvių

Sudarykite dienos tvarkaraštį. Minutės tikslumu nuspręskite – kada/kas/kur turi įvykti. Nuspreskite kelintą valandą turi atvykti dekoratoriai, fotografas, maisto tiekėjai, pramogos ir t. t.

Atsiimkite galutinius vestuvinius žiedus. Įsitikinkite, kad viskas idealu ir atitinka Jūsų norus. Juvelyrai gali atlikti pakeitimus net likus savaitei iki šventės.

Užsisakykite vestuvinį manikiūrą ir pedikiūrą, jei to dar nepadarėte. Iškart nuspręskite kaip turi atrodyti Jūsų nagučiai Tą dieną.

Sudarykite susodinimo planą. Tai kuopštus darbas. Pagalvokite apie svečių pomėgius, suteikite jiems progą susipažinti, pakalbėti... Žinoma, dažniausiai įprasta sodinti pažįstamus asmenis prie pažįstamų, tačiau nebūtinai...

Jei gėrimais rūpinatės patys, atėjo laikas juos įsigyti. Idealu, jei „gaudėte“ akcijas, bet jei ne, dabar reikės pakloti nemenką sumą pinigų. Dažniausiai rekomenduojama pasirinkti pagrindinius šventės gėrimus: šampaną, brendį, alų, viskį.

Patvirtinkite visas detales saldžiojo stalo tiekėjams. Nutarkite pristatymo laiką ir vietą, praneškite, kur turi stovėti saldusis stalas ir kaip jis turi būti išdėliotas.

Jei neturite planuotojos ar koordinatorės, nutarkite, kas rūpinsis sveikinimų priėmimu po ceremonijos, kas sutiks svečius šventės vietoje ir, kas padės nenumatytomis situacijomis...

Pasiimkite suknelę ir kostiumą!

Suplanuokite medaus mėnesio programą: ką aplankysite, ką pamatysite, kur nakvosite, kur valgysite, kaip keliausite ir t. t.

Pasiruoškite vestuvių dienos „pirmosios pagalbos“ rinkinį, t. y. pleistrų, vandens, adatą su siūlu, kosmetikos priemonių... Visą tai duokite artimai draugei arba pasiimkite į automobilį.

Sumokėkite likusius pinigus paslaugų tiekėjams, kad nereikėtų dėl to sukti galvos didžiąją dieną ar per medaus mėnesį.


Štai ir viskas! Atėjo Jūsų vestuvių diena! Nesvarbu ar atlikote visus punktus... Dabar svarbiausia – mėgautis šia diena ir mylimojo draugija. Tai Jūsų šventė ir nepamirškite to!




Visi įrašai
Samanta Ilonytė
Samanta Ilonytė
Vedy.lt tinklaraščio rašytoja
ilonyte1997@gmail.com
Grįžti į vedy.lt